Struggles.

Geplaatst in: Nieuws | 0

Toen ik een jaar geleden ben gestart met mijn bedrijf, deed ik de belofte je niet alleen mee te nemen in mijn mooie momenten, maar ook in minder mooie. Want die zijn er natuurlijk ook.
Mijn jaar is een jaar met grote ups geweest: mijn vaste baan opzeggen, mijn bedrijf starten, fantastische vrouwen kunnen helpen, een eigen kantoorruimte openen, mijn eerste lezing doen, workshops. En 2020 start met een volle agenda en een nieuw event op de planning! Je zou zeggen…kat in het bakkie.

Toch is dat niet altijd zo.
Tijdens de opening van mijn kantoorruimte verloor ik binnen 2 uren mijn stem.
Tijdens de lezing had ik geen stem.
En nu had ik een afspraak met mijn businesscoach om mijn doelen te bepalen voor dit jaar. Ook financiële doelen. Ik heb nog een slag te slaan op mijn moneymindset kwam ik achter, want ik wilde hier absoluut niet mee bezig zijn. Ik wilde gewoon leuk werk doen, niet met geldzaken bezig. Ik merkte dat ik helemaal niet zo goed durfde te gaan staan voor mijn waarde. Nadat ik het formulier wat verdrietig, in de war en teleurgesteld had teruggestuurd kreeg ik keelontsteking. En flink ook. Toeval?

Mijn keel is altijd al mijn zwakke plek. Je stem, je keel, staat voor durven staan voor wat je waard bent (die moneymindset heeft daar heus mee te maken). Durven zeggen wat je wilt. Laten binnenkomen wat je wilt en naar buiten laten gaan wie je bent.
Ik heb al eens verteld dat ik als klein meisje juist ontzettend graag in de spotlights stond. Ik durfde echt te shinen. Ik stond heel graag op podia te zingen. Ergens ben ik dat kwijtgeraakt. Letterlijk mijn stem kwijtgeraakt. Ik weet ook wel ongeveer waardoor dat is gekomen.
Ik ben al een aantal jaren goed op weg weer richting dat meisje. Zeker als je kijkt naar alle stappen die ik al heb genomen.

Maar zoals ze zeggen: In every level a new devil! Tijd voor nieuwe stappen dus!
Hoe? Zoals ik al eerder heb geschreven: ik wil dingen niet meer uit de weg gaan en blijven investeren in persoonlijke groei. Dit zijn mijn volgende stappen:
– ik heb een afspraak staan bij zangcoach @Janneke Brakels. Als 16-jarige besloot ik de KNO-arts te geloven en zijn advies op te volgen dat ik nooit meer mooi zou kunnen zingen. Als 40-jarige vrouw zal ik nu eens kijken of dit echt zo is of dat ik nog noten op mijn zang heb. Zin in!
– Ik heb een afspraak met NLPcoach/logopediste Tessa Fennema om te werken aan ontspanning in het keelgebied en de oorzaken van mijn heesheid te onderzoeken. Spannend, maar ook goed!
– En ga ik de strijd met mijn moneymindset aan samen met businesscoach Chanthal Hagedoorn Schutteman!

Iedereen heeft zijn struggles. Dat hoort bij het leven. We accepteren dit vaak niet, alles moet goed gaan. We laten struggles ook liever niet zien. Zeker niet via social media. Maar wat nou als je gewoon omarmt dat er altijd gaten in de weg zullen zijn en dat het maar net is hoe jij er mee omgaat?
Wat is jouw struggle? Blijf je er mee lopen? Pak je het aan? Doe je dat alleen of verzamel je, net als ik, hulptroepen om je heen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *