ik leerde anders naar mezelf te kijken

Lisanne, leerkracht basis onderwijs |

Hoe maak ik bewuste keuzes voor mijzelf? Dit was waar ik graag mee bezig wilde met Anke, toen ik aan het coachtraject met haar begon. Het cijfer wat ik mezelf gaf tijdens de eerste opdracht was een drie. Direct merkte ik, dit traject zou nog wel eens heel confronterend kunnen gaan worden voor me. En dat was ook zo. Inmiddels heb ik geleerd dat de dingen waar je het meest bang voor bent, vaak ook de dingen zijn die je stiekem het liefste wilt. Samen met Anke ben ik hier dwars doorheen gegaan, in plaats van er OMheen.

Door stap 1 te doorlopen, ‘’Dream it!’’, werd de eerste deur voor mij al geopend. Ik kan zelf bepalen hoe ik wil dat mijn leven er uit ziet! Ik kan de regie nemen! En dan is eigenlijk (bijna) alles mogelijk! Door in kaart te brengen waar ik blij van wordt en welke activiteiten mij energie geven ging ik kritisch kijken naar mijn weekplanning. Deed ik eigenlijk wel de dingen waar ik echt gelukkig van word? Door de weekplanner van Anke iedere week in te vullen en daar de dingen waar ik blij van word op in te plannen kregen mijn dagen meer kleur en dit merkte ik dan ook vrijwel direct in mijn humeur en gemoedstoestand. Heel fijn. Al een mooi begin in het maken van bewustere keuzes voor mij.

Het leven loopt niet altijd op rolletjes, dat is bij mij ook gebleken. Ik leerde heel goed van welke niet helpende gedachten ik afscheid wilde nemen en welke nieuwe gedachten ik daar voor in de plaats wilde. Van deze gedachten heb ik affirmaties gevormd die ik nog iedere dag lees en tegen mezelf zeg in de spiegel. Gek? Ja, in het begin wel. Maar het werkt echt. Deze affirmaties hebben ook een hele mooie plek op de weekplanner van It’s My Life, zodat je ze iedere dag ziet staan en zo je doel niet uit je oog verliest. Heel handig!

Na alle opdrachten te doorlopen voelde ik me stukken beter. Ik was vrolijker, ik voelde me energieker, lichter, positiever en ik was weer aan het stralen! Precies wat ik in de eerste stap, ‘’Dream it!’’, had omschreven hoe ik me wilde voelen. Ik gaf mijzelf dan ook een 9 aan het eind van het coachtraject. Wat een verschil! En het stopt niet voor mij. Anke heeft me tools gegeven waarmee ik de rest van mijn leven aan de slag kan. Dromen, plannen maken en uitvoeren! Dream, plan, do! Ik heb de regie weer terug en ik weet nu hoe ik bewuste keuzes kan maken voor mijzelf.

Anke is een heel betrokken, open, lief en warm persoon. Ze kan goed luisteren, maar ook hele goede vragen stellen die je aan het denken zetten. Soms kreeg ik, buiten de sessies om, ineens een berichtje met een goede tip. Zo betrokken denkt ze met je mee. Na een afspraak met Anke ben ik altijd geïnspireerd om weer aan de slag te gaan met mijn dromen en plannen. Ik kwam altijd weer vrolijk thuis, want het was ook nog eens heel gezellig. Of ik een coachtraject bij Anke zou aanraden? Zeker. Het is een hele goede investering in jezelf als jij het ook tijd vindt om jezelf nu eindelijk eens te geven wat je verdient.